FunctieProject Engineer Mechanical
LocatieVelsen-Noord
Referentie3767
Beschrijving
Wat ga je doen?
Ons proces van staal maken is uniek in Nederland. Dit betekent dat onze systemen op werktuigbouwkundig gebied specifiek zijn ontwikkeld voor deze productieprocessen. Voor een goedlopende bedrijfsvoering zijn deze unieke systemen van groot belang. Door combinatie van kennis en inzicht ben je in staat om vakkundig te adviseren bij verschillende projecten. Je staat als Senior Project Engineer Mechanical voor de uitdaging om nieuwbouw- en verbouwprojecten en technische vernieuwingen en verbeteringen van installaties op het vakgebied werktuigbouwkunde te initiëren en realiseren. Je analyseert daarnaast werktuigbouwkundige oplossingen, benchmarkt met concurrenten en draagt bij aan veranderingen zodat maximale betrouwbaarheid en benutting van de installaties wordt bereikt.
Verder behoren tot je verantwoordelijkheden:

Je bekijkt werktuigbouwkundige oplossingen, benchmarkt met concurrenten en draagt bij aan veranderingen zodat maximale betrouwbaarheid en benutting van de installaties wordt bereikt.
Je verzorgt samen met je collega’s het ontwerp en stuurt engineering aan, zodat de installaties “fit for purpose” zijn.
Je geeft ontwikkeladviezen, zodat (nieuwe) kennis optimaal ingezet wordt, ter verbetering van de bedrijfszekerheid van installaties.
Je overlegt met collega’s uit productie, onderhoud en proces technologie over gekozen oplossingen en mogelijkheden.
Je ontwikkelt technische richtlijnen en standaarden om de werkwijze in projecten en op jouw eigen vakgebied op een steeds hoger plan te brengen en durft hierin initiatief te nemen.
Je onderhoudt contacten met externe partijen om de laatste ontwikkelingen in de markt te volgen en je kennis op up-to-date te houden.
Je krijgt de kans je tot werktuigbouwkundig kennisdrager te ontwikkelen.


Een project waar je bijvoorbeeld bij betrokken wordt is het ontwerpen en bouwen van onze nieuwe toekomstige state-of-the art gietmachine. Deze maakt het mogelijk dat wij nieuwe staalsoorten kunnen maken en gieten voor de automobielindustrie. Dit wordt dan de beste en meest moderne machine in de wereld. Ook werken wij aan een duurzame wereld door als staalbedrijf een unieke installatie te ontwerpen en te bouwen die ruwijzer kan produceren met nog maar 50% van de normale CO2 uitstoot bij het produceren van ruwijzer. TATA Steel staat hiermee vooraan op het gebied van duurzaamheid.

Herken jij jezelf hierin?

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding, bij voorkeur in de richting Werktuigbouwkunde en/of vergelijkbare technische richting.
Je hebt enige werkervaring op het gebied van constructie- en engineeringwerkzaamheden.
Je hebt affiniteit met projectmatig werken en kennis en ervaring in industriële toepassingen en projecten is een pré.
Je bent in staat om in teamverband mee te draaien in een projectenomgeving en een constructieve bijdrage te leveren.
Je bent resultaat- en klantgericht met een kritische grondhouding.
Je beheerst de talen Nederlands, Engels en liefst Duits in woord en geschrift of wilt deze leren.Wat bieden wij jou?
Tata Steel is een internationaal bedrijf dat zich kenmerkt door een open en informele cultuur in een technische omgeving. Jij kunt een waardevolle bijdrage leveren vanuit jouw expertise. Wij vragen veel, maar bieden nog meer:

Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Volop ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden binnen Tata Steel.
Een marktconform salaris.
Goede secundaire voorwaarden als een variabele winstdeling, een vaste eindejaarsuitkering van 2% en minimaal 26 vakantiedagen en 11,5 ADV-dagen.
Een eigen pensioenvoorziening.
Je komt werken bij een wereldspeler in de staalindustrie.
Je kunt het verschil maken door het succesvol realiseren van veranderingen.
Flexibele werktijden en een goede werk/privé balans.

Wat is jouw werkomgeving?
De afdeling Projects & Technical Conultancy (PTC) is het interne project- en ingenieursbureau van Tata Steel in IJmuiden. Wij leveren diensten voor de realisatie en het co
*
*
*
* Verplichte velden