FunctieProject Engineer Hydrauliek
LocatieVelsen-Noord
Referentie3786
Beschrijving
Project Engineer Hydrauliek

Bij kleinere projecten optreden als projectleider, bij complexe multi-disciplinaire projecten een sterk inhoudelijke rol vervullen én veel in de fabrieken aanwezig zijn: de afwisseling die jij zoekt?

Wat ga je doen?
Als Project Engineer Hydrauliek ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, begroten en realiseren van hydrauliek projecten op de gehele site van Tata Steel IJmuiden. Je levert vakinhoudelijke kennis aan projecten en voert zelfstandig de complete hydrauliek scope uit binnen die projecten. Je beheerst effectief de belangen met stakeholders en je bent nauw betrokken bij alle projectfasen: conceptualisatie, engineering, uitvoering en inbedrijfstelling. Tijdens de verschillende fases ben je ook vaak aanwezig in de fabrieken. Bij het uitbesteden van engineering ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit en je bent in staat het werk van collega’s en onderaannemers inhoudelijk te beoordelen. Je wordt uitgedaagd om je continu in te zetten om een duurzame bijdrage te leveren aan collega’s, fabrieken en je eigen inzetbaarheid.
Afhankelijk van je kennis en ervaring kun je in verschillende rollen functioneren op kleine en grote projecten. Bij kleinere mono-disciplinaire projecten treed je op als Projectleider, maar je kunt ook een sterk inhoudelijke rol vervullen bij complexe multi-disciplinaire projecten. Dit stemmen we samen af.

Herken jij jezelf hierin?
• Je bent een teamspeler, initiatiefrijk en je gebruikt je kennis om anderen te helpen
• Je kunt goed luisteren en schakelen met verschillende stakeholders waardoor je in staat bent effectief de behoeftes te vertalen in engineering en aanvraag specificaties
• Je hebt een intrinsieke motivatie om jezelf en Tata Steel IJmuiden verder te ontwikkelen
• Aantoonbare ervaring met het ontwerpen van hydraulische en pneumatische installaties in een industriële omgeving
• Kennis van het adviseren en implementeren van machinerichtlijnen en goed begrip van veiligheidsniveaus
• Affiniteit met succesvol afronden van EPC projecten is een pré
• Een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau, richting Werktuigbouw of vergelijkbaar
• Je beschikt over een goede beheersing van Nederlands en Engels in woord en schrift

Wat is jouw werkomgeving?
Binnen Tata Steel IJmuiden en als onderdeel van Engineering & Site Services zijn wij als Projects & Technical Consultancy (PTC) professioneel leverancier van projectmanagement en diensten op basis van specifieke proces installatie en vaktechnische kennis. Als intern ingenieursbureau ondersteunt PTC de realisatie en het continu verbeteren van de productie-installaties van Tata Steel IJmuiden. Je werkt vanuit kantoor of op een locatie dicht bij je project, maar je bent altijd aangesloten bij de werkzaamheden in de fabrieken.
*
*
*
* Verplichte velden