FunctieRisk Management Manager
LocatieRotterdam
Referentie3793
Beschrijving
Opdracht: - adviseren o.h.g.v. Risicomanagement
Opdrachtomschrijving
Realisatie en gedegen onderhoud van onder meer bruggen, aquaducten en sluizen is essentieel voor een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Veel van deze infrastructurele objecten zijn gebouwd in de vorige eeuw en zijn toe aan vervanging of renovatie. Dit is een belangrijke taak van Rijkswaterstaat voor de komende periode. Als adviseur Risicomanagement lever jij een bijdrage aan de inrichting, beheersing en optimaliseren van risicomanagement bij de vervanging- en renovatieprojecten in Zeeland en Zuid-Holland.

Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en actualiseren van het risicodossier, het werkend krijgen en houden van risicomanagement en het creeren van risicobewustzijn binnen het projectteam. Je houdt het projectteam scherp met adviezen en analyses en gaat hierover het gesprek aan.

Het projectteam is nog in oprichting. Binnen deze functie wordt je uitgedaagd om het risicomanagement op een goede wijze binnen het project te ontwikkelen, op te zetten, in te richten en te beheren.
Andere taken die je uitvoert zijn het organiseren en begeleiden van risicosessies en het uitvoeren van risicoanalyses. Je beheert het risicoregister en legt de uitkomsten van de interviews en risicosessies vast. Je monitort de uitvoering van de beheersmaatregelen en jaagt deze na bij de andere teamleden. Je draagt risico¡¦s aan ten behoeve van het bepalen van de gunningscriteria en begeleid je de kwantificering van de risico¡¦s ten behoeve van de projectraming en post onvoorzien. Daarnaast lever je voortgangsinformatie aan.

Als adviseur risicomanagement vervul je ook een rol binnen het cluster projectbeheersing door af te stemmen met de andere adviseurs op het gebied van financieel management, planningsmanagement en kwaliteitsmanagement.

Opdrachteisen
- Je hebt een hbo werk- en denkniveau.
- Je hebt bij voorkeur minimaal drie jaar ervaring met uitvoerende, ondersteunende en adviserende werkzaamheden op het vakgebied risicomanagement.
- Je hebt algemene kennis van inhoudelijke projectbeheersingsaspecten en bent aantoonbaar gespecialiseerd in risicomanagement.
- Je bent bekend met risicomanagementsystemen, -methodieken, -normen en ¡Vrichtlijnen.
- Je hebt bij voorkeur kennis van de werkwijze aanleg en onderhoud en inzicht in de opbouw en organisatie van Rijkswaterstaat.
- Je kunt complexe vraagstukken goed analyseren, weet te overtuigen en toont initiatief.
- Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtvelden binnen de organisatie en handelt hiernaar.
- Je bent klantgericht, kan goed organiseren, plannen en samenwerken.

Projectteam B Bruggen
Binnen de organisatie-eenheid Programma¡¦s, Projecten en Onderhoud (PPO) ga je werken voor het team WNZ B Bruggen. B Bruggen is een nieuw projectteam en nog gedeeltelijk in oprichting. Binnen het landelijke Programma Vervanging en Renovatie heeft het projectteam de opdracht om de vervanging- en renovatieopgave voor drie beweegbare bruggen in de regio West-Nederland Zuid voor te bereiden en uit te voeren. Daarnaast heeft het project tot taak het voorbereiden en uitvoeren van Groot Onderhoud aan vaste en beweegbare bruggen in de regio Zee en Delta.

Standplaats: Rotterdam.
*
*
*
* Verplichte velden