FunctieVG Coordinator Ontwerp
LocatieUtrecht
Referentie3826
Beschrijving
Opdracht

V&G Coördinator Ontwerp

Opdrachtomschrijving

Als Coördinator Veiligheid en Gezondheid (V&G) Ontwerp zorg je dat onze wegen en vaarwegen met diverse tunnels, bruggen en sluizen veilig worden gebouwd, gerenoveerd en onderhouden. De V&G coördinator is gekoppeld aan meerdere projecten en objecten op hetzelfde areaal en vervult een project-overstijgende rol. In de dagelijkse praktijk zal de V&G coördinator veel sparren met de leden van de projectteams en een adviserende rol hebben richting de lijnorganisatie. Daarnaast is het van belang dat er goede afstemming is met de V&G coördinator Uitvoering op de diverse projecten.

De opdracht van V&G Coördinator Ontwerp is een wettelijke verplichting en de persoon die deze opdracht vervult moet ook zorgdragen dat het Arbobesluit (2.30) wordt uitgevoerd en nageleefd. Een aantal van de taken die daarbij horen zijn het opstellen van een veiligheids- en gezondheidsplan voorzien van objectrisico's en samenlooprisico's en het samenstellen van een veiligheids- en gezondheidsdossier. Kortom, de V&G Coördinator Ontwerp moet er namens Rijkswaterstaat op toezien dat de veiligheid voldoende geborgd wordt tijdens de ontwerpfase van onze projecten en dat risico's, maatregelen en keuzes over veiligheid goed worden vastgelegd. Je maakt zaken bespreekbaar en stimuleert het veiligheidsdenken in de teams en op de bouwlocaties. Bovendien treed je doortastend op als de veiligheid in het geding is.

Om deze opdracht goed uit te kunnen voeren, maak je optimaal gebruik van je interne en externe netwerk en weet je waar je welke kennis kunt halen. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en je deelt van nature je kennis met anderen binnen het veiligheidsnetwerk en daarbuiten. Je werkt nauw samen met de Coördinator Veiligheid in Projecten bij Rijkswaterstaat. Je denkt mee over verbeteringen van kaders, werkwijzen en standaarden binnen de organisatie.

Opdracht-eisen

- Je hebt minimaal een opleiding hogere Veiligheidskunde succesvol afgerond
- Je hebt meerdere jaren aantoonbare ervaring met veiligheidsmanagement, specifiek met V&G coördinatie
- Je hebt kennis van alle Arbo verplichtingen (theorie) en ervaring hoe je hier in de praktijk naar moet handelen
- Je hebt ervaring met het opstellen van V&G-plannen en V&G-dossiers en weet waaraan deze moeten voldoen
- Je hebt affiniteit met het ontwerpproces

Locatie: Divers locatie's rondom Utrecht en Rotterdam
*
*
*
* Verplichte velden