Home
Contact
Intranet
Sitemap
  
Get the Flash Player to see this image.

Functie: Adviseur WTB
Locatie: Utrecht - Netherlands
Referentie nummer: 3545
Publicatie datum: 07/09/2017
Status: Open

Description:
Specialist in het adviseren van werktuigbouwkunde
Schaal 12 (36 uur per week op IK basis)
Opdrachtomschrijving
Wil jij bijdragen aan het onderhoud van de Oosterscheldekering? En van het sluizencomplex van Terneuzen, dat in een van de drukst bevaren wateren ter wereld ligt? Schrik je daarbij niet terug voor veel verantwoordelijkheid?

In deze rol draag je vanuit jouw vakgebied bij aan het onderhoud van de wereldberoemde Deltawerken in de Zeeuwse wateren. Je adviseert binnen het technisch team over (meerdere) projecten op het gebied van nieuwbouw, renovaties en het onderhoud van werktuigbouwkundige aspecten in het areaal. Je doet technisch uitdagend en verantwoordelijk werk dat het brede vakgebied van mechanical-engineering bestrijkt en werkt met complexe systemen. Ook adviseer je het management bij complexe strategische vraagstukken.

Je geeft adviezen op basis van je inhoudelijke expertise en zorgt ervoor dat de kaders op het gebied van ontwerp, effecten of techniek in het project worden toegepast. Ook stel je uitgangspuntennotities, systeemspecificaties en kostenramingen op. Je toetst ontwerpen op kwaliteit en evalueert en toetst de werkzaamheden aan de opdracht en aan overige gemaakte afspraken. Je legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt oplever- en afleverdossiers. Verder signaleer je risico's en afwijkingen en denk je mee over passende oplossingen. Je werkt mee in één of meerdere projectteams of projectoverstijgend in een pool van inhoudelijke deskundigen. Resultaten leg je vast in rapportages en als inhoudelijk specialist treed je op bij eventuele claims en geschillen.

Je expertise is in- en extern gericht. Als vertegenwoordiger van Rijkswaterstaat kun je meedraaien in technische werkgroepen en vakoverleggen binnen de branche. Je weet in een vroeg stadium betrokken stakeholders te beïnvloeden. Verder zorg je voor afstemming van de inzet en kwaliteit van de verschillende expertises en disciplines. Je bent alert op nieuwe ontwikkelingen en deelt je kennis met collega's binnen het projectteam. Je denkt mee over verbetering van kaders, werkwijzen en standaarden binnen de organisatie en draagt bij aan de ontwikkeling van kennis op het vakgebied. En je bent inhoudelijke vraagbaak voor collega's en coacht anderen.

Als collega bij Rijkswaterstaat werk je mee aan een bereikbaar, veilig en leefbaar Nederland. Je draagt bij aan tastbare en maatschappelijk relevante projecten. Bij RWS werken we volgens onze kernwaarden RADIO-V: resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Opdracht-eisen
Werk- en denkniveau
" Master/doctoraal - WO


Kennis en ervaring
" Je hebt minimaal een afgeronde HBO Werktuigbouwkunde, met een pre voor een WO-opleiding Werktuigbouwkunde.
" Je hebt een adviseuropleiding afgerond of aantoonbare ervaring op het gebied van advisering.
" Je hebt aantoonbare ervaring op het gebied van ontwerp van werktuigbouwkundige installaties van beweegbare bruggen, sluizen en/of stuwen.
" Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring op het gebied van uitvoering van nieuwbouw en onderhoud van werktuigbouwkundige installaties van beweegbare bruggen, sluizen en/ of stuwen.
" Je hebt relevante kennis van besturing en aandrijving van werktuigbouwkundige installaties;
" Je hebt aantoonbare kennis van relevante methodieken zoals bijvoorbeeld RAMS, System Engineering en FMECA.
" Je hebt aantoonbare kennis kennis van relevante normen en richtlijnen op het gebied van werktuigbouwkunde.
" Je hebt kennis van de informatiesystemen die van toepassing zijn. (bijv. Relatics, BIM, CAD, DMS).
" Je kunt goed plannen en organiseren en innovatief handelen.
" Je bent organisatiesensitief en kunt goed een oordeel vormen.

Meest essentiële competenties:
" Resultaatgericht;
" Nauwkeurig en gestructureerd;
" Klantgerichtheid;
" Communicatief vaardig (mondeling en schriftelijk);
" Teamplayer;
" Integer;
" Overtuigingskracht;
" Netwerker;
" Innovatief handelen.

Standplaats
Middelburg / Goes / Terneuzen / Vrouwenpolder (Topshuis)
Organisatieonderdeel RWS Programma's,