Home
Contact
Intranet
Sitemap
  
Get the Flash Player to see this image.

Functie: shiftleader
Locatie: Utrecht - Netherlands
Referentie nummer: 3547
Publicatie datum: 11/09/2017
Status: Open

Description:
Functie Shiftleader Regionaal Besturings Centrum Utrecht
Bedrijfsonderdeel NS Reizigers
(Stand)plaats Utrecht
Afdeling Transportbesturing
Opleidingsniveau HBO
Aantal functies 1
Arbeidsduur 36 uur (in rooster: dus vroeg, laat, nacht)
Duur 6 maanden optie tot verlenging
Startdatum Z.s.m.


Deze functie is eventueel ook geschikt voor een junior kandidaat die graag op interim basis (hiërarchisch) leiding wil geven.

Deze opdracht is alleen geschikt voor kandidaten die in loondienst zijn en waarvoor loonheffingen en sociale premies worden afgedragen. Deze opdracht is niet geschikt voor zelfstandig ondernemers en professionals (waaronder zzp'ers) die zichzelf uitlenen.

Bedrijfsonderdeel
NS Reizigers:
Wij werken aan de best mogelijke dienstverlening aan onze reizigers, omdat we willen bijdragen aan mobiliteit, vitaliteit en leefbaarheid. Dat vraagt om continue afstemming van alle mensen, middelen, activiteiten en techniek die daarbij betrokken zijn. Bij NS Reizigers hebben we op dat terrein een hoofdrol. Wij zijn het gezicht van NS en brengen dagelijks ruim 1 miljoen mensen naar hun bestemming; of dat nu werk, koopavond, oma, museum, strand of school is.

We spelen een belangrijke rol in de mobiliteit van Nederland en het aantal treinreizigers is continue groeiende, ook buiten Nederland. NS heeft als missie telkens meer reizigers, veilig, op tijd en comfortabel te vervoeren via aantrekkelijke en multifunctionele stations. De circa 11.000 medewerkers van NS Reizigers, van machinist, servicemedewerker en conducteur tot aan de managers en marketeers op kantoor, dragen dagelijks bij aan een optimale beleving van de reis van de klant.

Afdeling
Transportbesturing, Regionaal BesturingsCentrum

Transportbesturing (TB) is verantwoordelijk is voor de landelijke punctualiteit en het aantal gereden treinen. Bovendien draagt TB zorg voor de zitplaatscapaciteit door het uitvoeren van het logistieke plan. Indien dit niet uitvoerbaar is, zorgt TB voor een zo eerlijk mogelijke verdeling van de capaciteit die past bij de reizigersstromen.
TB is verantwoordelijk voor de komende 36 uur en is de enige afdeling die op de dag zelf nog kan ingrijpen in de treindienst, om de klanthinder te minimaliseren binnen de gegeven situatie.

De Regionale BesturingsCentra (RBC's) hebben de verantwoordelijkheid om de vertragingen die in hun gebied ontstaan zelf op te lossen (waar nodig in overleg met het LBC), de doorstroming op de knooppunten en de personeelsinzet op de trein te bewaken.

Doel van de functie


In de rol van "hiërarchisch leidinggevende" is de Shiftleader direct leidinggevende van ca. 8-10 medewerkers van het RBC. De Shiftleader is het eerste aanspreekpunt voor zijn team medewerkers. Hij voert gesprekken over hun functioneren, helpt ze hun functioneren te verbeteren en begeleidt ze bij eventueel ziekteverzuim.
Het doel hiervan is medewerkers inzetten op hun kwaliteiten of deze versterken, met als gevolg dat de medewerkerstevredenheid stijgt en daarmee ook een stijging van het bedrijfsresultaat wordt verwacht.

In de rol van "operationeel verantwoordelijk voor de dienst" stuurt de Shiftleader het proces tijdens de dienst aan. Waardoor zoveel mogelijk reizigers een passende treindienst kan worden geboden. Hiervoor wordt vooruit gekeken naar en ingespeeld op de mogelijke beperkingen die te verwachten zijn in de treindienst en de beheersbaarheid van de werkdruk op het RBC.
Het derde doel van de Shiftleader RBC is door het oppakken van projecten bijdragen aan het ontwikkelen van het RBC, de afdeling Transportbesturing en het product dat geleverd wordt.


Werkzaamheden
Je bent verantwoordelijk voor de volgende activiteiten :
Operationeel aansturen van de RBC werkzaamheden tijdens de dienst. Met als doel de punctualiteit, materieel- en personeelsinzet te optimaliseren en de klanthinder te minimaliseren. Door:

Bewaken van een effectieve werkverdeling, zowel kwalitatief als kwantitatief. Waardoor de beschikbare capaciteit van het team opti